VASTASYNTYNEEN KUVAUS










Vastasyntyneet kasvavat hujauksessa ja jo muutaman päivän aikana voi tapahtua vauvan piirteissä muutoksia. Siksi olisikin parasta varata kuvausaikaa heti ensimmäisille viikoille vauvan ollessa 1-2 viikon ikäinen.

Moni vanhempi miettii miten kuvauksiin tulisi varautua ja laitankin teille tähän pienen infopaketin kuvauksia varten:


KUVAUSAJANKOHTA

Kuvausaikaa kannattaa varata etukäteen lasketun ajan ympärille. Tätä aikaa varmistellaan aina sen mukaan, miten pienokainen päättää maailmaan syntyä. Paras hetki kuvaukselle on vauvan ollessa 1-2 viikkoinen, mutta kuvata voi aina kuukauden ikään sakka, jonka jälkeen vastasyntyneen piirteet ovat lähesjo hävinneet. Vauvan ollessa muutaman viikon ikäinen, hän nukkuu suurimman osan ajasta ja keho on vielä joustava, jolloin häntä on helppo asetella asentoihin.


KUVAUSPAIKKA

Kuvaan mielelläni sekä kotona, että studiollani. Studiollani on pieni oleskelutila sekä itse kuvaustila sekä erilaista rekvisiittaa kuvauksia varten. Tila lämmitetään jo etukäteen riittävän lämpimäksi vauvaa ajatellen, joten siellä tarkenee hyvin.

Käytössä on koreja, vilttejä, harsoja sekä pieniä pöksyjä sekä päähineitä. Omia tavaroita sekä vaatteita saa ottaa mukaan halutessaa tuomaan kuviin jotain omaa jaj henkilökohtaista.

KUVAUSAIKA

Kuvauksiin varataan riittävästi aikaa, sillä kaikki tapahtuu vauvan ehdoilla: jos hän tarvitsee syliä tai ruokaa, sen hän saa. Vauva olisi hyvä syöttää ennen kuvauksia, jotta hänellä olisi hyvä ja mukava olla kuvausten aikana ja hän saattaisi olla jo hyvässä unessa kuvauksiin tullessa.

Ennen kuvauksia käydään läpi teidän toiveita ja ajatuksia kuvauksesta, jotta pienestä saataisiin mahdollisimman kauniita ja ihania hetkiä tallennettua.  Äiti ja isä sekä perheen muut lapset ovat myös tervetulleita kuviin, mikäli näin halutaan :)


Lämpimästi tervetuloa kuvauksiin <3

Ei kommentteja:

Instagram