MITÄ KUULUU TYÖPÄIVÄÄN



Yrittäjä ei taida kahta samanlaista päivää nähdä ja se on tämän työn rikkaus, mutta samalla myös pienoinen taakka - ihan kaikkeen ei voi varautua ja työ on hahmotettuna suurpiirteisesti viikkojen päähän.

Ajattelin kertoa teille vähän siitä, miten esimerkiksi tämä viikko on alkanut ja mistä kaikesta työpäivät ovat koostuneet - se ei nimittäin ole pelkkää kuvaamista :) 





Maanantaiaamu alkoi kohtuu ajoissa, ja tein vielä pikavisiitin studiolle hakemaan jalustaa, jonka luulin sinne unohtaneeni ( todellisuudessa se olikin eteisessä, lasten ulkovaatteiden alla. Jep. ) Tästä hyppäsinkin sitten kiinteistövälittäjän kyytiin ja ajeltiin Punkaharjulle ensimmäiseen kohteeseen.

Sillä aikaa, kun välittäjä sekä omistaja hoitivat paperiasioita, minä nappasin kuvat kiinteistöstä. Me ei sillä lailla täällä päin Suomea stailata, kuten isommat firmat, mutta aina pyritään pitämään huoli, ettei kuviin jää mitään sellaista, mitä siellä ei tarvitsisi olla - esimerkiksi pyykit.

Kun tämä kohde oli valmis, ajettiin seuraavaan paikkaan Kerimäen laitamille ja samat kuviot täälläkin: peperityöt ja kuvat ja homma siltäosin paketissa!

Sen enempää siinä ei turisemaan joutanut, kun puolenpäivän maissa jo odotteli asiakkaat studiolla passi- ja henkilökorttikuviaan. Sen jälkeen kotiin ja pieni parin tunnin paussi perheen kanssa. 





Itäpäivällä oli jälleen muutaman passikuvaukset studiolla, jonka jälkeen tulin kotiin tekemään töitä koneella. Asiakkaiden kuvat koneelle ja eteenpäin, sen jälkeen laskutusta ja sähköpostiin vastailua sekä kiinteistökuvien lataamista koneelle ja tietty ne varmuuskopsut!

Tiistana aamupäivä olikin pyhitetty perheelle ( täällä kun on talviloma ) ja puolenpäivän maissa lähdin kuvaamaan meidän sukkakirjaprojektia: mallit, rekvisiitat ja villasukat pakattuna autoon ja menoksi!

Kuvasten jälkeen alkoikin työskentely jälleen koneella ja käsittelyssä oli aimo kasa viikonlopun lemmikkikuvauksen tuotoksia ja niistä asiakkaille koevedoskansiot. Sitten maanantaiset kiinteistökuvat sekä lapsikuvauksen koevedoskansiot. Sähköpostiin olikin tullut varsin akuuttia postia, ja vinkkasin toisen kuvaajan tilalleni kuvauksiin, joihin en itse valitettavasti päässyt.

Sähköpostiin ja asioiden selvittelyyn menikin aikalailla aikaa eilen illalla. Tämä söi vähän tuota kuvien editointiin varattua työaikaa, joten kello taisi ollakin 22.30, kun viimein sammutin koneen.

Työpäivät koostuu hyvin monista asioista ja aikataulutus vaatii vielä vähän opettelua. Oma lempilapseni Instagram ja sen päivittäminen on hiukkasen retuperällä, markkinoiti ja mainonta, uutiskirjeet sekä uudet tuotteet odottavat tuloaan ja aikaa - ehkäpä tässä on tämä vuoden tavoite: opetella aikatauluttamaan oma ajankäyttö ja rakentaa selkeä runko työviikolle. Milloin sosiaalinen media, milloin blogipostaukset, yrityksen paperityöt ja sitten tietysti kuvaukset ja editoinnit.

Että tälläinen viikonalku tämä :) Mukavaa loppuviikkoa sinne! 




Ei kommentteja:

Instagram